Fotoshoot


Fotoshoot

Een fotoshoot duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar in sommige gevallen zijn we wat langer bezig. Denk bijvoorbeeld aan een druk paard. Als we 2 uur bezig zijn, zeg ik niet, nou het was leuk en tot ziens. Als ik daar met mijn eigen paard zou staan, dan zou ik ook graag mooie foto’s willen. Dat doe ik dan ook bij een ander.

Soorten fotoshoots

Voor de fotoshoot kunt u kiezen voor rij-, portret-, losgooi-, actie- of een blackfoto. Een combinatie daarvan is natuurlijk ook mogelijk. Wat wordt er precies bedoeld met een rijfoto. Het woord zegt het al, u gaat gewoon lekker rijden. U laat zien wat u en uw paard kunnen, maar het gaat vooral om plezier. Ik vind het zelf altijd gaaf om te zien dat u en uw paard genieten, zo krijgen we vaak ook de leukste plaatjes. En dan maakt het niet uit of je met dressuur, springen of Western bezig bent.

Dressuur

dressuurBij dressuur draait het om bepaalde oefeningen die u rijdt met uw paard. Het is een soort gymnastiek voor uw paard en het ziet er mooi en strak uit.

Springen

Het gaat hierbij om springen over een hindernis met of zonder ruiter. Het kan allebei.

Western

Western is een ander soort discipline in de paardensport, het is een Amerikaanse rijstijl. Het is ontstaan door de cowboys die een ontspannen en rustig paard moesten hebben om het vee te drijven. Uiteindelijk is hier een Western rijstijl uit ontstaan die over de hele wereld wordt gebruikt.

Portret

portretBij portretfoto’s laten we uw paard mooi staan met of zonder u. En dan maak ik meteen de foto’s die u zo graag ziet.

Losgooi

los-gooiAls ik losgooi- en actiefoto’s maak, laten we uw paard los in de bak of in de natuur stappen, draven of galopperen. Hoe mooi is het om je paard lekker te zien rennen, gek doen, lekker bokken en springen, dat het gewoon een jolig, blij paard is. Als ik die momenten met mijn camera kan vangen ben ik ook blij.

Black

blackBlack-foto’s zijn heel erg in op het moment. Hierbij is de achtergrond zwart, waardoor alle aandacht is gericht op uw paard of pony. U kunt natuurlijk beslissen dat het een foto moet worden van u samen.

Fotoshoot Tips

  • Het beste is om een mooie omgeving uit te zoeken, bijvoorbeeld in de duinen, op het strand of een ander mooi gebied zoals een bloementuin, een zandverstuiving of een mooi stuk water.
  • Zorg dat uw paard gepoetst klaarstaat met het tuig ook netjes schoon en gepoetst.
  • Besteed ook aandacht aan uzelf, draag een mooie kleurcombinatie, zodat de kleuren goed in het plaatje passen.
  • Gebruik een beetje baby-olie rond de neus en ogen van het paard, dat geeft een extra uitstraling.
  • In de zomer kunt u wat vliegenspray gebruiken, hierdoor is het wat fijner voor het paard en kan het gemakkelijker stil blijven staan.
  • Het is handig als er nog een persoon bij is, die bijvoorbeeld met een plastic zak kan zwaaien, zodat het paard een leuke blik toont. Verder kunt u ook dingen meenemen waar het paard in geïnteresseerd is. Het staat altijd leuker met een actief oplettend paard dan met een slapend paard of pony.

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot maak ik een selectie van de 10 beste foto’s. Ik beperk me tot dit aantal, omdat ik u de hoogste kwaliteit wil bieden. Deze foto’s plaats ik op een apart gedeelte van mijn website. Hiervoor stuur ik u per email een link naar de pagina en een wachtwoord, zodat alleen u de foto’s kunt bekijken. Ik kan één of meer stuks hiervan ook in mijn portfolio opnemen. De foto’s zijn voorzien van een logo. Dit logo wordt door mij verwijderd van de door u gekozen afbeeldingen, de kosten hiervoor bedragen € 1,50 per stuk of € 10 voor alle tien. U kunt ze dan van die pagina downloaden.

Prijzen (in € incl. btw)

Fotoshoot openings­aanbieding 25,00
Logo verwijderen per foto 1,50
Logo verwijderen 10 foto’s 10,00
Reiskosten per km 0,19